Een duurzame leverancier voor jouw zorginstelling?

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) betekent dat bedrijven niet alleen aan winst denken, maar ook aan mensen en het milieu. Bij Fruitkracht volgen we deze aanpak en streven we ernaar om een positieve impact te maken op mens, milieu en maatschappij. Lees waarom MVO belangrijk is, hoe wij dit in de praktijk brengen en wat dit voor jou als klant betekent.

Waarom MVO Belangrijk is: Een Duurzame Toekomst Voor Iedereen

MVO zorgt ervoor dat bedrijven verder kijken dan alleen winst maken. Het helpt om een eerlijke wereld te maken, het milieu te beschermen en het welzijn van mensen te verbeteren. Bedrijven die MVO toepassen, dragen bij aan een betere toekomst voor iedereen.

Hoe Fruitkracht MVO in de Praktijk Brengt: Een Frisse en Verantwoorde Aanpak

1. Duurzame Producten: We bieden vers fruit aan dat met respect voor mens en milieu is geteeld. Door samen te werken met lokale telers die duurzame landbouwmethoden gebruiken, leveren we producten die goed zijn voor jou en goed voor de planeet. Zo halen we onze blauwe bessen en Cherry tomaten uit Friesland. De appels komen van een lokale appelboer uit Groningen. Liever geen fruit in je fruitkist vanuit het buitenland? Jij bepaald je eigen fruitsamenstelling.

2. Inclusief Werkgeverschap: We geloven in gelijke kansen voor iedereen. Daarom bieden we werk aan mensen met verschillende achtergronden, waaronder diegenen die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt. Met persoonlijke begeleiding en passende werkzaamheden zorgen we voor een inclusieve werkomgeving. 12% van ons werk wordt gedaan door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt of scholieren te moeite hebben met integreren in de maatschappij.

3. Minimale Voedselverspilling: Ons “Fruit op Maat”-programma zorgt ervoor dat klanten wekelijks hun aantallen en soorten fruit kunnen aanpassen, zodat er geen verspilling is. Je hebt bij ons een flexibel abonnement en kunt zelf je fruitbox samenstellen. Overtollig fruit doneren we wekelijks aan de voedselbank. Elke vrijdagochtend halen vrijwilligers van de voedselbank al het overgebleven fruit op.

4. Milieubewust Vervoer: We investeren in een duurzaam wagenpark en gebruiken slimme routeplanning om brandstofverbruik te minimaliseren. Onze bezorgers krijgen ook trainingen om milieuvriendelijk te rijden. Door ons geavanceerde routeplanningssysteem hebben we het gebruik van brandstof met 8% kunnen verminderen en het gemiddeld aantal kilometers per klant verlaagd. Sinds 2024 hebben we het CO2- prestatieladder certificaat.

5. Houten Kistjes: Onze houten kistjes worden gemaakt in een sociale werkplaats in Groningen. De volle fruitbox wordt wekelijks omgeruild voor de lege. Op deze manier vermijden we zoveel mogelijk verpakkingen en proberen we afval te verminderen.

Bijdragen aan duurzame zorg

Als zorgorganisatie kun je hierbij een cruciale rol spelen. Door te kiezen voor lokale en duurzame voedingsbronnen, zoals het aanbieden van vers fruit op de werkvloer. Hiermee kun je niet alleen de gezondheid van je medewerkers en cliënten bevorderen, maar ook bijdragen aan de doelstellingen van de Green Deal.

Bij Fruitkracht, gevestigd in Drachten, begrijpen we de urgentie van deze uitdagingen en zijn we vastbesloten om een partner te zijn in deze transitie. Onze focus ligt op het leveren van vers fruit op de werkvloer voor zorginstellingen, en we streven ernaar om dit op een milieuvriendelijke manier te doen door o.a. samen te werken met lokale telers.

Probeer Het Zelf: Vraag Een Proefbox Aan!

Wil je zelf ervaren hoe Fruitkracht’s duurzame aanpak jouw zorginstelling kan verbeteren? Vraag vandaag nog een proefbox aan en ontdek de versheid, kwaliteit en positieve impact van onze producten. Klik hier om je proefbox aan te vragen en zet de eerste stap naar een duurzame samenwerking met Fruitkracht.


Elke week vers fruit

Het lekkerste fruit op je werk

Start vandaag nog met jouw aanvraag en ontdek het lekkerste fruit via Fruitkracht. Wij leveren in de provincies Friesland, Groningen, Drenthe, Overijssel, Flevoland en Noord-Holland.

  • Flexibel abonnement
  • Gratis bezorgd
  • Vers van de teler
  • Wekelijks aan te passen