Is jouw zorgorganisatie voorbereid op de Green Deal?

Is jouw zorgorganisatie klaar voor de veranderingen die de Green Deal met zich meebrengt? In een tijd waarin de klimaatcrisis een steeds belangrijkere rol gaat spelen, wordt het tijd om actie te ondernemen. De Green Deal Duurzame Zorg is niet langer een optie, maar een noodzakelijke stap richting een duurzamere toekomst voor de zorgsector. Maar hoe kan jouw zorgorganisatie voldoen aan de Green Deal?

Wat houdt de Green Deal in?

De Green Deal is een plan van de Rijksoverheid om de zorgsector te verduurzamen en de impact op het milieu te verminderen. Dit omvat onder andere het bevorderen van gezonde levensstijlen, het verminderen van CO2-uitstoot en het streven naar circulaire zorgpraktijken.

De eerste doelstelling, meer inzet op gezondheid, speelt een belangrijke rol. Dit houdt onder andere in het bevorderen van fysieke en mentale gezondheid en inzetten op gezonde en meer duurzame voeding voor patiënten, cliënten en medewerkers.

Bijdragen aan duurzame zorg

Als zorgorganisatie kun je hierbij een cruciale rol spelen. Door te kiezen voor lokale en duurzame voedingsbronnen, zoals het aanbieden van vers fruit op de werkvloer. Hiermee kun je niet alleen de gezondheid van je medewerkers en cliënten bevorderen, maar ook bijdragen aan de doelstellingen van de Green Deal.

Bij Fruitkracht, gevestigd in Drachten, begrijpen we de urgentie van deze uitdagingen en zijn we vastbesloten om een partner te zijn in deze transitie. Onze focus ligt op het leveren van vers fruit op de werkvloer voor zorginstellingen, en we streven ernaar om dit op een milieuvriendelijke manier te doen door o.a. samen te werken met lokale telers.

Duurzame partner

Wij bij Fruitkracht zijn toegewijd aan het verminderen van onze CO2-uitstoot en het bevorderen van duurzame praktijken in de zorgsector. Zo halen we ons fruit uit de regio en streven we naar een 30% CO2-reductie binnen vijf jaar. Bovendien komt 40% van ons wekelijkse fruit van Nederlandse bodem en wordt onze stroom 100% opgewekt door Nederlandse windenergie. Ons wagenpark wordt steeds duurzamer en we bezorgen elektrisch, waarbij we ook nog eens de fruitstandaarden laten maken in een sociale werkplaats in Groningen en Friesland.

Door samen te werken met Fruitkracht kun je als zorgorganisatie niet alleen de gezondheid van je medewerkers en cliënten bevorderen, maar ook een belangrijke bijdrage leveren aan een duurzamere toekomst. Laten we samen de Green Deal omarmen en streven naar een wereld waarin gezondheid en duurzaamheid hand in hand gaan.


Elke week vers fruit

Het lekkerste fruit op je werk

Start vandaag nog met jouw aanvraag en ontdek het lekkerste fruit via Fruitkracht. Wij leveren in de provincies Friesland, Groningen, Drenthe, Overijssel, Flevoland en Noord-Holland.

  • Flexibel abonnement
  • Gratis bezorgd
  • Vers van de teler
  • Wekelijks aan te passen