Kiest Jouw Zorginstelling Al Voor De Lokale Leverancier?

Sta je voor de uitdaging om de juiste leverancier te kiezen voor jouw zorginstelling? Dan zoek je niet alleen naar hoogwaardige producten, maar ook naar een partner die een positieve impact heeft. Hier komt de kracht van lokale leveranciers naar voren. Laten we verkennen waarom kiezen voor lokale leveranciers jouw zorginstelling kan helpen en welke voordelen dit biedt.

Waarom Lokale Leveranciers?

Lokale leveranciers zijn gemakkelijk bereikbaar, wat resulteert in snelle leveringen en betere communicatie. Voor zorginstellingen betekent dit dat je altijd kunt rekenen op een tijdige en betrouwbare aanvoer van essentiële producten, wat bijdraagt aan de continuïteit en kwaliteit van de zorg.

Ondersteuning van Lokale Boeren en Producenten

Een belangrijk aspect van het kiezen voor lokale leveranciers is de directe ondersteuning van lokale boeren en producenten. Fruitkracht in Drachten haalt 40% van het wekelijkse fruit uit Nederland, zoals de appels uit Groningen en blauwe bessen uit Friesland. Dit garandeert niet alleen een constante toevoer van verse producten, maar draagt ook bij aan het behoud van lokale agrarische bedrijven en banen. Zorginstellingen kunnen zo bijdragen aan een gezonde en duurzame voedselvoorziening voor hun cliënten en personeel.

Minder Transport, Minder Impact

Lokaal kopen vermindert de noodzaak van transport, wat leidt tot een lagere ecologische voetafdruk. Minder transport betekent minder uitstoot van broeikasgassen en een duurzamere toeleveringsketen. Voor zorginstellingen betekent dit dat je bijdraagt aan een schonere en gezondere leefomgeving voor je cliënten en de bredere gemeenschap.

Stimulering van Lokale Economieën

Investeren in lokale leveranciers zoals Fruitkracht stimuleert de groei en welvaart van lokale economieën. Door te kiezen voor lokale bedrijven en producenten, draag je direct bij aan het versterken van de economische veerkracht van de gemeenschap. Dit helpt bij het behoud van banen en het creëren van nieuwe werkgelegenheid binnen de regio, wat op zijn beurt weer ten goede komt aan de lokale samenleving waarvan jouw zorginstelling deel uitmaakt.

Sociale Werkplaatsen

Naast het ondersteunen van lokale boeren en producenten, werkt Fruitkracht samen met sociale werkplaatsen in Friesland en Groningen. Hier worden kistjes gemaakt waarin het fruit wordt verpakt, wat bijdraagt aan de werkgelegenheid voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Bovendien wordt overgebleven fruit gedoneerd aan de voedselbank in Drachten, waardoor er minder verspilling is en mensen in nood worden geholpen.

Impact op de Lokale Gemeenschap en Economie

Het kiezen voor lokale leveranciers heeft een directe impact op zowel de gemeenschap als de economie. Door te werken met leveranciers uit dezelfde regio, deel je vaak dezelfde normen en waarden, wat de communicatie en samenwerking bevordert. Bovendien draagt het ondersteunen van lokale bedrijven bij aan het behoud van banen en de groei van de lokale economie. Dit versterkt de band tussen jouw zorginstelling en de gemeenschap waarin je actief bent.

Conclusie

Door te kiezen voor lokale leveranciers maak je een positieve impact op de lokale economie en draag je bij aan een duurzamere toekomst. Met Fruitkracht als lokale leverancier wordt werkgelegenheid gestimuleerd en de ecologische voetafdruk verminderd. Dit resulteert in een win-win situatie voor alle betrokken partijen. Maak de slimme keuze voor jouw zorginstelling en ontdek de voordelen van samenwerken met een lokale partner zoals Fruitkracht.


Elke week vers fruit

Het lekkerste fruit op je werk

Start vandaag nog met jouw aanvraag en ontdek het lekkerste fruit via Fruitkracht. Wij leveren in de provincies Friesland, Groningen, Drenthe, Overijssel, Flevoland en Noord-Holland.

  • Flexibel abonnement
  • Gratis bezorgd
  • Vers van de teler
  • Wekelijks aan te passen