We hebben een zorginstelling gevraagd naar hun ervaring met Fruitkracht

‘’Sinds de invoering van Fruitkracht merken we dat dit bijdraagt aan een gezondere werkomgeving en een positief bedrijfsimago.’’

Gezonde voeding op de werkvloer is een belangrijke pijler voor het welzijn van medewerkers. Sinds juni 2022 bieden wij, via Fruitkracht, dagelijks vers fruit aan op de werkvloer. Dit initiatief is genomen om onze medewerkers gezondere tussendoortjes te bieden en zo de consumptie van ongezonde voeding te verminderen.

Waarom Vers Fruit op de Werkvloer?

De reden om vers fruit aan te bieden was simpel: we wilden gezonde tussendoortjes beschikbaar stellen om zo ongezonde eetgewoonten te veranderen. Vroeger waren koekjes en snoepjes de norm, wat niet bevorderlijk was voor een gezonde levensstijl, vooral niet in zorginstellingen waar gezondheid centraal staat. Fruitkracht bood ons een gemakkelijke en effectieve oplossing.

Keuze voor Fruitkracht

De keuze voor Fruitkracht bleek een uitstekende keuze te zijn. Het bedrijf levert wekelijks vers en gevarieerd fruit aan onze organisatie voor een bescheiden bedrag per werknemer. In het begin reageerden onze medewerkers afwachtend, zoals vaak gebeurt in het noorden. Er waren vragen als “Wat kost dat wel niet?”. Maar al snel werd de afwisseling en beschikbaarheid van gezonde snacks zeer gewaardeerd. Een tomaatje als tussendoortje werd al snel een favoriet, en de variëteit in het fruitaanbod viel goed in de smaak.

Impact op de Organisatie

Sinds de introductie van vers fruit, draagt het aanbieden van gezonde snacks bij aan een prettige werkomgeving. Medewerkerstevredenheid hangt van veel factoren af, maar vers fruit op de werkvloer speelt hier ook zeker een rol in. Na twee jaar is het aanbieden van fruit een normaal onderdeel van onze dagelijkse routine geworden. Het fruit draagt bij aan een gezondere en prettige werkomgeving, wat indirect positief kan zijn voor de algehele werkcultuur.

Flexibiliteit en Duurzaamheid

Bij Fruitkracht is het mogelijk om wekelijks de fruitbestelling aan te passen, zowel qua fruitsoorten als hoeveelheid. Deze flexibiliteit is erg handig, vooral tijdens vakantieperiodes. Duurzaamheid is belangrijk voor onze organisatie en daarom is het belangrijk dat onze leveranciers hier ook aan bijdragen. Fruitkracht draagt bij aan onze duurzaamheidsdoelen door het aanbieden van lokaal en seizoensgebonden fruit.

Toekomstplannen en Aanbeveling

Wij zijn tevreden met het huidige aanbod van Fruitkracht en hebben geen suggesties voor verbeteringen of uitbreidingen. Wij zouden Fruitkracht zeker aanbevelen aan andere zorginstellingen. Het aanbieden van vers fruit heeft een merkbare verandering teweeggebracht in de eetgewoonten van onze medewerkers. Door een gezond alternatief te bieden, is de consumptie van ongezonde snacks zoals koekjes en snoepjes aanzienlijk verminderd. Dit draagt bij aan een gezondere werkomgeving en een positief bedrijfsimago.

Benieuwd hoe Fruitkracht jouw organisatie kan helpen? Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie! Of ontdek de heerlijke smaak van vers fruit op de werkvloer! Vraag nu een gratis proef box aan en ervaar zelf de voordelen.


Elke week vers fruit

Het lekkerste fruit op je werk

Start vandaag nog met jouw aanvraag en ontdek het lekkerste fruit via Fruitkracht. Wij leveren in de provincies Friesland, Groningen, Drenthe, Overijssel, Flevoland en Noord-Holland.

  • Flexibel abonnement
  • Gratis bezorgd
  • Vers van de teler
  • Wekelijks aan te passen